RPGNet.gr

The world of Adventure

Γενικές συζητήσεις.

Συντονιστής: Dimitris

[Politics] Εκκλησιαστική περιουσία

Δημοσίευσηαπό PoisonElf » Δευτ Μαρ 08, 2010 4:08 pm

Η Ελλάδα πτωχεύει, ξεφτυλίζεται, οι κοινωνικές δομές κινδυνεύουν να διαλυθούν από τα μετρά τα οποία φυσικά απαιτούν από το πλήθος να πληρώσει για το φαγοπότι λίγων.
Θα μπορούσε να βρει πουθενά λεφτά?

Για φανταστείτε να υπήρχε ένας ζάμπλουτος κολοσσός, με αμέτρητο πλούτο, ο μεγαλύτερος καταθέτης στη χώρα, με τα μισά ακίνητα σχεδόν της χώρα στη κατοχή του, νεοκλασσικά ιστορικά κτίρια, στρέμματα σε σημεία ανεκτίμητα, χιλιάδες κιλά χρυσού, μαγαζιά σε ολόκληρους δρόμους, ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΑΜΥΘΗΤΗΣ ΑΞΙΑΣ.

Και σκεφτείτε πλάκα, Ο ΛΟΓΟΣ που έχει αυτά τα φανταστικομμύρια είναι γιατί τους τα έδωσαν οι σουλτάνοι και οι αφέντες που διώξαμε, ή τρομαγμένοι χριστιανοί τα δώρισαν για να μη τα κλέψουν οι οθωμανοί από ανάγκη, αλλα αυτά τα συγκεκριμένα ισχύουν ακόμη γιατι.... έτσι.

Και ο κολοσσός αυτός έχει φυσικά και υπαλλήλους. Χιλιάδες. 13,000 αν δεν κάνω λάθος, και τους μισθούς τους ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΠΛΟΥΤΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. Γιατί..... έτσι. Μιας και είναι πλούσιο κράτος και πληρώνει σε όλες τις εταιρίες μισθούς για τους υπαλλήλους για ενίσχυση θέσεων εργασίας.... Α όχι συγγνώμη λάθος, το κράτος χρεωκοπεί και από κάθε άλλο υπάλληλο κρατάει ποσοστά, δεν δίνει.

Αλλά θα δίνει τρελούς φόρους τουλάχιστον ε;; Με 45% ο νέος συντελεστής για τους πλούσιους, πόσα δισ. κερδίζει το κράτος.... Συγγνώμη και πάλι, ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟΥΣ. ΤΙΠΟΤΑ. ΓΙΑΤΙ.... ΕΤΣΙ.

Κάνει όμως φιλανθρωπίες. Ο αμέτρητος αυτός πλούτος πάει σε χτίσιμο ναών που φιλοξενούν άστεγους... Ωχ πάλι άκυρο. Οι ναοί χτίζονται από προσφορές ταλαίπωρων πιστών (ας αποδυναμώσουμε και λίγο σαν κερασάκι την αγοραστική δύναμη του έλληνα) και μόνο άστεγους δεν δέχονται. Φιλανθρωπίες οργανώνονται με εράνους και πάλι, τα βουνά χρυσού δεν αγγίζονται.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ???? ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ, ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΕΙΝΑΙ?? ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΌ? ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ? ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΑΣΔΛ΄ΦΚΞΑΣΔ΄ΛΦΞΑΣΔΓ'΄ΚΑΞΣΔΦ
Γ΄ΚΑΦΞΤΓ
ΆΔΚΛΡΤΞ
ΑΕς΄ΤΟΞ34[56Ο0Ι34=-68034=-6580;34
=Τ0ΓΙ;3\
=[Τ4Ι

Και παρεπτιτόντως χέστηκα για διαχωρισμούς εκκλησία, μοναστήρι, και άλλες παπαριές, το ίδιο είναι το αν θα φορολογηθούν, αν θα πάρουν κρατικές λιμουζίνες, αν θα πληρώσω εγώ τους γαμωμισθούς τους, αν θα κλέβουν φοβισμένους παππούδες και γιαγιάδες, αν θα γίνει κατάσχεση της μισής χώρας που με μεσαιωνικά κωλόχαρτα θεωρούν δικά τους.

Μιλάμε για μείωση μισθών ενώ αυτό το πρωτόγονο καρκίνωμα κάθεται και γελάει.
Και το λένε, ευθέως. Δεν θέλουμε ρε παιδί μου. Δεν πρέπει να φορολογηθούμε, είμαστε του θεού. Έτσι. Πάτε να γαμηθείτε, χαχα.

Έκτακτες εισφορές λαέ, μείωση μισθών, αυξήσεις, πλήρωνε γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος να τα βρούμε.

Και το χειρότερο, ούτε μία πορεία για αυτήν την αηδία. Ούτε μισή επανάσταση. Οι αγρότες θα βγούνε στους δρόμους για τους αγρότες, οι τελωνειακοί για τους τελωνειακούς, οι φοιτητές για τους φοιτητές. Που στο διάολο είναι οι πορείες που θα ζητάνε την πραγματική εξυγείανση της χώρας, το κρέμασμα των κλεφτών και τον διαχωρισμό καρκινώματος-κράτους ?
PoisonElf
Site Admin

Δημοσίευσηαπό Cybertroll » Δευτ Μαρ 08, 2010 4:39 pm

Poison Elf den exw tipota na prosthesw se auta pou egrapses. Me vriskoun apolyta simfwno, leksi pros leksi.
:troll:
http://www.metal-temple.com :: Serving beer (and metal) since 1293 BC
Ψιλά Γράμματα
Cybertroll
Άβαταρ μέλους
Omniscient

Δημοσίευσηαπό MaLkAv » Δευτ Μαρ 08, 2010 4:47 pm

Ομοίως.
Και φυσικά το αστείο είναι που ακούς μερικούς να λένε οτί "πρέπει να ληφθούν αυτά τα μέτρα γιατί αλλιώς πως θα πληρώσουμε το εθνικό χρέος;"

:roll:
Εικόνα
MaLkAv
Άβαταρ μέλους
I need to STOP posting.

Δημοσίευσηαπό Diviner » Δευτ Μαρ 08, 2010 7:15 pm

An kai ypostirikths tou Xristianismou, tha symfwnhsw edw pera. Pouthena sthn Agia Grafh den grafei oti h ekklhsia prepei na ksezoumizei to kratos kai na kanei hoard ta plouth ths. Isa isa, h xristianikh koinwnia pou proteinei h Agia Grafh einai paradoksws pio konta ston komounismo, me koinokthmosynh kai allhlovohtheia.

Auto to kapitalothriskeftiko montelo ths ekklhsias omws, pou vlepoume oxi mono sthn Ellada apo tous Orthodoksous, alla kai sthn Italia apo tous Katholikous kai sthn Amerikh/Agglia apo tous Protestantes, einai apla aisxos. Kai oxi mono tha prepe na ginontai poreies diamartyrias apo tous mh pistous gi auto to aisxos, alla kai apo tous idious tous pistous. Alla dystyxws einai vathia nyktwmenoi.

O parwn thesmos ths organwmenhs ekklhsias einai mia mastiga oxi mono gia ta politikooikonomika drwmena, alla kai gia thn idia thn pisth pou ypotithetai oti presvevei.
Εικόνα
Diviner
Άβαταρ μέλους
Incredible (im)poster!

Δημοσίευσηαπό MaLkAv » Δευτ Μαρ 08, 2010 7:22 pm

Πες τα ρε Diviner.
Μόνο οι Φραγκισκανοί αξίζουν στο βιβλίο μου.
Τα έχουμε ξανασυζητήσει νομίζω, ε;
To τι κυνήγι τους είχανε ρίξει τους "φτωχοκαλόγερους" οι καθολικοί επειδή φοβόντουσαν οτί θα περάσουν την ιδέα της μοναστικής πενίας στο ποιμνίο τους...

Penitegiengite!!!

:twisted:
Εικόνα
MaLkAv
Άβαταρ μέλους
I need to STOP posting.

Δημοσίευσηαπό Vass Jaquel Draracle » Δευτ Μαρ 08, 2010 7:58 pm

To post tou Malkav mou fernei anamnhseis apo to Onoma tou Rodou.
Vass Jaquel Draracle
Άβαταρ μέλους
Archon of Knowledge

Δημοσίευσηαπό MaLkAv » Δευτ Μαρ 08, 2010 10:32 pm

Vass Jaquel Draracle έγραψε:To post tou Malkav mou fernei anamnhseis apo to Onoma tou Rodou.

That was MaLkaV's intention 8)
Εικόνα
MaLkAv
Άβαταρ μέλους
I need to STOP posting.

Re: [Politics] Εκκλησιαστική περιουσία

Δημοσίευσηαπό Nocture » Τρί Μαρ 09, 2010 7:57 am

PoisonElf έγραψε:Που στο διάολο είναι οι πορείες που θα ζητάνε την πραγματική εξυγείανση της χώρας, το κρέμασμα των κλεφτών και τον διαχωρισμό καρκινώματος-κράτους ?

There are always Amsterdam and US. Good luck

Αν ήμουν εγώ ... το τέρας και μπορούσα να εξαγωράσω το δημόσιο χρέος... θα το έκανα και η χώρα θα είχε για πάντα διαρχεία. Πρόεδρο δημοκρατίας και Αρχιεπίσκοπο Ελλάδος. Αν δεν μου έφταναν τα λεφτά, θα αναλάμβανα Υγεία και Παιδεία μέχρι νεωτέρας (αυτό σίγουρα το σηκώνουν) και θα απαιτούσα ως υποχρεωτικό το βιβλίο των θρησκευτικών που εγώ θα επέλεγα.

On the same track αν ήμουν Βγενό και τα ρέστα μου και δάνειζα το κράτος τα @@ θα του τα έπιανα τόσο σφιχτά που οι επιλογές του θα ήταν δικές μου.
Η περιουσία της εκκλησίας κακώς δεν φορολογείται (όπως και του Ναυτικού άλλωστε) αλλά δεν είναι κλεμμένη. Τα λεφτά που μας λείπουν όμως είναι κλεμμένα. Η απογοήτευσή μου ως προς το θεσμό της εκκλησίας είναι ότι θεωρώ ότι είμαστε προ δουλείας και μπροστά σε αυτό το κίνδυνο έπρεπε να διαδραματίσει σημαντικό πολιτικό παράγοντα της χώρας στηίζοντάς την στη βάση της. Η απουσία της και σαφώς οι προκλητικές δηλώσεις του τύπου "Δεν πληρώνουμε" χειροτερεύει ακόμα περισσότερο τη θέση τους.

Υ.Γ. Όχι μόνο είμαι κατά του διαχωρισμού αλλά είμαι υπέρ της πλήρης εξάρτησης. Πάντα έτσι δούλευε στην Ελλάδα (ακόμα και στην αρχαία) πάντα έτσι προχωράγαμε μπροστά. Απλά όπως όλες οι σχέσεις θέλει κατανόηση και κανόνες ειδικά στην αρχή ώς να υπάρχει αλληλοσεβασμός. Άλλωστε κράτος και εκκλησία έχουν την ίδια βάση... τον λαό και υποτίθεται ότι για αυτόν δουλεύουν.
Ελληνικός Σύλλογος Παιχνιδιών Ρόλων Στρατηγικής // www.espairos.gr
Εικόνα
Nocture
Άβαταρ μέλους
Omniscient

Re: [Politics] Εκκλησιαστική περιουσία

Δημοσίευσηαπό Cybertroll » Τρί Μαρ 09, 2010 11:12 am

Nocture έγραψε:Η περιουσία της εκκλησίας κακώς δεν φορολογείται (όπως και του Ναυτικού άλλωστε) αλλά δεν είναι κλεμμένη.

Very debatable. Η περιουσία της εκκλησίας είναι φτιαγμένη με κομπίνες που ξεκινάνε σε μεγάλο βάθος χρόνου. Τα φασιστικά και κατοχικά καθεστώτα με τα οποία συνεργάστηκε ανοιχτά της χάρισαν τη μισή ελλάδα. Για να μην μιλήσουμε για τον εκβιαστικό τρόπο με τον οποίο έχει καταχραστεί τα χρήματα και τη γη του λαού.

Η εκκλησία οφείλει να φορολογηθεί ως εγχώρια επιχείρηση γιατί αυτό είναι. Από τις πιο κερδοφόρες μάλιστα, μιας και το προσωπικό της πληρώνεται από άλλου την τσέπη.

Nocture έγραψε:Υ.Γ. Όχι μόνο είμαι κατά του διαχωρισμού αλλά είμαι υπέρ της πλήρης εξάρτησης. Πάντα έτσι δούλευε στην Ελλάδα (ακόμα και στην αρχαία) πάντα έτσι προχωράγαμε μπροστά. Απλά όπως όλες οι σχέσεις θέλει κατανόηση και κανόνες ειδικά στην αρχή ώς να υπάρχει αλληλοσεβασμός. Άλλωστε κράτος και εκκλησία έχουν την ίδια βάση... τον λαό και υποτίθεται ότι για αυτόν δουλεύουν.

Η Ελλάδα δεν έχει μόνο χ.ο.. Έχει και άλλα θρησκεύματα. Έχει και άθεους. Το σύνολο του λαού είναι βάση για το κράτος. Για την εκκλησία, η βάση είναι το σύνολο των χ.ο.. Απέχει πολύ το ένα από το άλλο. Ειδικά αν μετρήσουμε πραγματικά τους χ.ο. και αφήσουμε απ' έξω τους χαλαρούς θεϊστές που δεν αποδέχονται πλήρως την ορθόδοξη πίστη, η βάση αυτή είναι μειοψηφία πλέον.
:troll:
http://www.metal-temple.com :: Serving beer (and metal) since 1293 BC
Ψιλά Γράμματα
Cybertroll
Άβαταρ μέλους
Omniscient

Δημοσίευσηαπό Palaiouras » Τρί Μαρ 09, 2010 12:27 pm

Η περιουσία της εκκλησίας κακώς δεν φορολογείται (όπως και του Ναυτικού άλλωστε) αλλά δεν είναι κλεμμένη. Τα λεφτά που μας λείπουν όμως είναι κλεμμένα.

Η πιο σωστή πρόταση που γράφτηκε εδώ μέσα (για την ακρίβεια δύο προτάσεις).

Very debatable. Η περιουσία της εκκλησίας είναι φτιαγμένη με κομπίνες που ξεκινάνε σε μεγάλο βάθος χρόνου. Τα φασιστικά και κατοχικά καθεστώτα με τα οποία συνεργάστηκε ανοιχτά της χάρισαν τη μισή ελλάδα. Για να μην μιλήσουμε για τον εκβιαστικό τρόπο με τον οποίο έχει καταχραστεί τα χρήματα και τη γη του λαού.
Λάθος κάνεις. Οι κομπίνες της εκκλησίας είναι καινούργιο φαινόμενο. Παλιότερα για να προστατευθεί η χριστιανική περιουσία απο τους τούρκικους φόρους, την χαρίζαν στην εκκλησία ή πιο συχνά σε μοναστήρια. Δεν τα έκλεψε η εκκλησία, αλλά σαφώς τα κατέχει οπότε οφείλει και να πληρώσει!
Από τις πιο κερδοφόρες μάλιστα, μιας και το προσωπικό της πληρώνεται από άλλου την τσέπη.
Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι η εκκλησία πληρώνεται από το κράτος μετά από συμφωνία του μακαρίτη Α.Παπανδρέου με τον αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ κατά την οποία, δώθηκε μέρος της εκκλησιαστικής περιουσίας στο κράτος με αντάλαγμα να μισθώνονται οι παπάδες από το κράτος. Δεν σχολιάζω αν είναι σωστό η όχι αλλά σίγουρα είναι νόμιμο και δεν μπορεί να καταργηθεί η μισθοδοσία τόσο εύκολα.

An kai ypostirikths tou Xristianismou, tha symfwnhsw edw pera. Pouthena sthn Agia Grafh den grafei oti h ekklhsia prepei na ksezoumizei to kratos kai na kanei hoard ta plouth ths. Isa isa, h xristianikh koinwnia pou proteinei h Agia Grafh einai paradoksws pio konta ston komounismo, me koinokthmosynh kai allhlovohtheia.
Εγώ θα παώ παραπέρα γιατί πουθενά ο χριστός δεν μίλησε για οργανωμένη θρησκεία γενικότερα. Και είναι γεγονός ότι η χριστιανική θρησκεία έχει "άρωμα κουμουνισμού".
Palaiouras
Lore Master

Επόμενο

Επιστροφή στο General Discussion

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες